Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags sill

(17 kommentarer)  
Gammeldags sill Gammeldags sill
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Till och med jag som inte är någon älskare av sill, äter denna sill och dessutom buslätt och snabb att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av spadet och låt matjessillen rinna av, torka av så mycket vätska som möjligt från sillen.
  2. Rör ihop grädden med vinäger och socker, tills sockret har löst sig.
  3. Skär purjolöken i jättetunna ringar (spara lite till dekoration). Blanda ner purjo och dill i såsen.
  4. Skär matjessillen i smala sneda skivor och rör ner den i såsen, låt stå och dra några timmar (jag gör sillen dagen innan den ska ätas.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • ennovy 29 juni 2008

    Fick smaka detta av min svägerska det var värkligen jättegott

  • flabban 8 januari 2009

    Mycket god sillinläggning. Hade ingen vitvinsvinäger utan jag tog saft från en limefrukt. Blev jättegott. Kommer att göra den fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • Lindanemon 14 juni 2009

    Oj, så gott!!!! Högsta betyg, TACK :-)

  • SDMaya 28 juli 2009

    Supergott! Min yngsta dotter fixade till denna till midsommarafton! Alla var väldigt imponerade av den! Högsta betyg!

  • lillawe 27 december 2009

    Den var jättegod!! Serverade den på julbordet. God fortsättning!//lillawe

  • Maltemodig 5 april 2010

    Åh min gud så gott. Hade detta på påskbordet och det blev succé. Det här kommer att bli ett stående inslag på buffeér i fortsättningen.

  • didi74 20 december 2010

    Har nyss gjort den.. Men gjorde mer sås,, eftersom jag tyckte det såg lite ut med såsen.. Och jag hoppas den ska smaka så gott som alla tycker.. Återkommer med betyg sen.. Men tack för ett bra recept.

  • SDMaya 9 juli 2011

    Helt otroligt vad gott... Bidrog med en ny bild med, detta gör vi både till Jul och Midsommar! Och alla som varit hos oss får receptet med dig :) Tack än en gång för detta toppen recept!

  • Luotte 17 december 2011

    Väldigt god sill!

  • Tallis 23 december 2011

    Mycket god sill, kommer att göra den igen

  • Glitterskvatt 30 december 2011

    Denna sill blev en favorit på julbordet, det var den godaste sill dom hade smakat.. jag rörde ner lite röd rom men det hade varit lika gott utan =) Tack !!!

  • Prillans 24 juni 2012

    Med denna sill vann jag i år silltävlingen som vi alltid har på midsommarafton. Fantastiskt god och lättlagad med få ingredienser.

  • Ingbrit 29 december 2012

    Mycket lättgjort och gott!

  • LillaJa 4 januari 2013

    Tack för ett lätt och mycket gott sillrecept Vi var 12 stycken som åt av denna sill på Julbordet . Samtliga tyckte att det var ett av det bästa recepten. Fick 5 av 5.

  • bjboman 9 juli 2013

    Denna sill har vi gjort flera gånger men jag har glömt att kommentera (förlåt). Den är HELT suveränt god, jag vill göra den varje gång vi ska äta sill. Har tom bjudit på den och det var "bara slut kvar" när vi hade ätit klart! Den ska lagas fler gånger än dessa 2 hittills!

  • lillawe 17 december 2013

    Japp, då är det snart dax för den här goda sillen igen :)

  • mep 26 december 2015

    Fantastisk god sillinläggning. Rekommenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.