Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags skorpor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Helt ljuvliga, älskas av alla. Det brukar alltid sluta med att hela burken kommer fram och alla tar direkt ur den. Mycket, mycket goda! Detta är ett väl beprövat recept som bakats i över 100 år!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda som en vanlig deg och baka ut direkt till 4 limpor. Låt jäsa 30 min på plåten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader När bröden svalnat: Skär drygt 2 cm tjocka skivor och dela dem på längden. Lägg de blivande skorporna bredvid varann på en plåt med en snittyta upp. Blir 2 plåtar. Sätt in en plåt i taget och rosta i 175 grader. När ena sidan av skorpan fått fin färg så vänd på dem. Detta tar lite tid men när färgen väl börjar komma så går det jättefort. Akta så du inte bränner dem. När båda plåtarna är rostade lägger du alla skorpor på varann på en plåt och sätter in i ugnen på 50 grader. Sätt en metallgrej i kläm på ugnsluckan så den är lite öppen. Nu torkas skorporna. Gör det gärna över natten. För att veta att skorporna är torra inuti. Smaka på dem :)
  2. Ett bra tips: Ha inte fläkten på i köket, eller ett fönster öppet. Drag gör att det jäser sämre eller inte alls!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • irene_52 10 juli 2012

    Jag bakade dessa skorpor igår och de blev jättegoda. Jag har en fråga till dig angående detta receptet. Bland ingredienserna finns 1 ägg, till min fråga, skall ägget röras i degen eller är det till penslingen.

  • asasto 8 april 2013

    Hur länge ska de gräddas? hittar inte det i receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.