Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammelmormors julkaka

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gammelmormor Lydias julkaka bakas alltid till jul hemma hos oss. Doftar och smakar som julen bör dvs apelsin och kryddor.Bakas utan ägg och mjölk men med smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ihop smör, russin, socker och vatten i en kastrull och låt det koka några minuter, låt det sedan svalna.
  2. Rör därefter i mjöl, bakpulver,kanel,nejlikor och apelsinskalet. Se till att tvätta apelsinen i varmt vatten ordentligt innan du river skalet och häller ner det i smeten. Grädda i en avlång smörad och bröad form i 175-200 grader. Lydia hade vedspis när hon gräddade kakan så därför finns ingen bra temperatur i receptet. Jag brukar börja grädda på 200 första 10 minuterna och sedan sänka till 175 resten av tiden. Grädda ca 30 min, prova med provsticka .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.