Gammelmormor Lydias julkaka bakas alltid till jul hemma hos oss. Doftar och smakar som julen bör dvs apelsin och kryddor.Bakas utan ägg och mjölk men med smör.
Instruktioner
- Koka ihop smör, russin, socker och vatten i en kastrull och låt det koka några minuter, låt det sedan svalna.
- Rör därefter i mjöl, bakpulver,kanel,nejlikor och apelsinskalet. Se till att tvätta apelsinen i varmt vatten ordentligt innan du river skalet och häller ner det i smeten.
Grädda i en avlång smörad och bröad form i 175-200 grader.
Lydia hade vedspis när hon gräddade kakan så därför finns ingen bra temperatur i receptet. Jag brukar börja grädda på 200 första 10 minuterna och sedan sänka till 175 resten av tiden. Grädda ca 30 min, prova med provsticka .
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar