Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammelmormors köttbullar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Brukligt förr var ansjovisspad i köttbullssmeten. Det ger både sälta och extra smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem ansjovishack, ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
  2. Blanda färsen med potatisblandningen. Ansluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Forma stora köttbullar och lägg på fat. Stek köttbullarna, ca 10 i taget, på hög värme i olja och smör. Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 12 december 2010

    Jag gjorde köttbullarna på blandfärs istället för nötfärs och de blev jättegoda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.