Kan vara svåra om man inte exakt följer receptet vad det gäller mjöl och smörmängd och andra utropstecken.
Instruktioner
- Obs! Det är viktigt att margarin och mjöl har rätt proportioner.
- Sirap, vatten, socker och kryddor kokas bara upp i en lite större kastrull. Ta av och låt svalna. När smeten är ljum! tillsättes och arbetas in skivat margarin + bikarbonat. När smeten är riktigt kall, arbetas mjölet in.
- Viktigt! För mycket mjöl = degen blir kort och svår att baka ut. För mycket smör = degen blir kletig och svår att få tunn.
- Låt degen vila över natten i kylskåp och ta bara lite deg i taget att kavla ut och låt resten vara i kylskåpet.
- Jag brukar baka ½ sats det räcker vid jul om man inte blir många. Ska bakas ut tunt för att bli spröda och fina och räkna med att avsätta 1 dags arbete men det är mödan värt 1 gång per år.
- Detta recept har bakats i min familj sedan början på 1800-talet och hade då gamla mått som jungfru m.m, men min mormor arbetade om receptet och tyvärr försvann ursprungsreceptet. . Lycka till !!
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar