Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammelmormors ljuvliga pepparkakor

 
  • Serverar: 250-300 portioner
Skriv ut

Kan vara svåra om man inte exakt följer receptet vad det gäller mjöl och smörmängd och andra utropstecken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Obs! Det är viktigt att margarin och mjöl har rätt proportioner.
  2. Sirap, vatten, socker och kryddor kokas bara upp i en lite större kastrull. Ta av och låt svalna. När smeten är ljum! tillsättes och arbetas in skivat margarin + bikarbonat. När smeten är riktigt kall, arbetas mjölet in.
  3. Viktigt! För mycket mjöl = degen blir kort och svår att baka ut. För mycket smör = degen blir kletig och svår att få tunn.
  4. Låt degen vila över natten i kylskåp och ta bara lite deg i taget att kavla ut och låt resten vara i kylskåpet.
  5. Jag brukar baka ½ sats det räcker vid jul om man inte blir många. Ska bakas ut tunt för att bli spröda och fina och räkna med att avsätta 1 dags arbete men det är mödan värt 1 gång per år.
  6. Detta recept har bakats i min familj sedan början på 1800-talet och hade då gamla mått som jungfru m.m, men min mormor arbetade om receptet och tyvärr försvann ursprungsreceptet. . Lycka till !!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.