Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gårdsrabarber med färska jordgubbar, stannad vaniljmjölk, mynta och sorbet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktigt fräsch efterrätt med sommarens bär jordgubben och den fantastiska rabarbern..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarber: Skala rabarbern med en liten kniv. Spara skalet och lägg det i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet.
  2. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg både frön och stång i kastrullen. Koka upp.
  3. Skär rabarbern i 5 cm långa stavar. De ska vara ca 1 cm i diameter. Lägg i en glasburk med lock.
  4. Sila den kokande lagen över rabarbern. Lägg ner vaniljstången i burken. Sätt på locket direkt och låt svalna i rumstemperatur.
  5. Låt stå och dra minst ett dygn innan servering.
  6. Stannad vaniljmjölk: Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg både frön och stång i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Koka upp.
  7. Rör ihop äggulor och socker.
  8. Slå den kokande gräddmjölken över under omrörning. Sila genom finmaskig sil och häll upp i en liten ugnsfast form.
  9. Täck med plastfilm.
  10. Baka i varmluftsugn i 90 grader i ca 1 timme. Den ska vara lite dallrig i mitten när den är klar. Låt svalna.
  11. Kanelcrunch: Blanda alla ingredienserna till en smuldeg.
  12. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 180 grader ca 15 minuter. Degen ska kännas torr.
  13. Servering: Lägg rabarbern tillsammans med lite lag i botten på en djup tallrik.
  14. Arrangera stannad vaniljmjölk, pistage, jordgubbar, kanelcrunch och strimlad mynta runt om.
  15. Lägg ett ägg sorbet i mitten och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anders_23033 20 maj 2010

    ska man köra den stannade mjölken i ugnen med plastfilmen över?:S

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.