En riktigt fräsch efterrätt med sommarens bär jordgubben och den fantastiska rabarbern..
Instruktioner
- Rabarber: Skala rabarbern med en liten kniv. Spara skalet och lägg det i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet.
- Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg både frön och stång i kastrullen. Koka upp.
- Skär rabarbern i 5 cm långa stavar. De ska vara ca 1 cm i diameter. Lägg i en glasburk med lock.
- Sila den kokande lagen över rabarbern. Lägg ner vaniljstången i burken. Sätt på locket direkt och låt svalna i rumstemperatur.
- Låt stå och dra minst ett dygn innan servering.
- Stannad vaniljmjölk: Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg både frön och stång i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Koka upp.
- Rör ihop äggulor och socker.
- Slå den kokande gräddmjölken över under omrörning. Sila genom finmaskig sil och häll upp i en liten ugnsfast form.
- Täck med plastfilm.
- Baka i varmluftsugn i 90 grader i ca 1 timme. Den ska vara lite dallrig i mitten när den är klar. Låt svalna.
- Kanelcrunch: Blanda alla ingredienserna till en smuldeg.
- Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 180 grader ca 15 minuter. Degen ska kännas torr.
- Servering: Lägg rabarbern tillsammans med lite lag i botten på en djup tallrik.
- Arrangera stannad vaniljmjölk, pistage, jordgubbar, kanelcrunch och strimlad mynta runt om.
- Lägg ett ägg sorbet i mitten och servera.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ska man köra den stannade mjölken i ugnen med plastfilmen över?:S