Mycket lättbakade och läckra är de här. Nästan som små bakelser när de är glaserade och garnerade med det röda bäret på toppen.
Instruktioner
- Rör matfett och socker vitt.
- Tillsätt äggen ett och ett under omrörning.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten omväxlande med grädden.
- Skala och skär äpplena i tärningar. Rör om dem i en skål med socker och kanel i lika delar.
- Fyll 1 msk av smeten i varje muffinsform. Formarna måste smörjas väl. Lägg på äppeltärningar och täck med kaksmet, men inte högre upp än ca 2/3 av formen.
- Grädda ca 10 minuter i 200-225 grader. Känn efter med en sticka att de är färdiga.
- Blanda florsocker, vatten och citronsaft till en smidig smet. Glasera kakorna sedan de kallnat och lägg ett halvt cocktailbär ovanpå varje kaka.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar