Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Garnerade äppelmuffins

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Mycket lättbakade och läckra är de här. Nästan som små bakelser när de är glaserade och garnerade med det röda bäret på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt.
  2. Tillsätt äggen ett och ett under omrörning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten omväxlande med grädden.
  4. Skala och skär äpplena i tärningar. Rör om dem i en skål med socker och kanel i lika delar.
  5. Fyll 1 msk av smeten i varje muffinsform. Formarna måste smörjas väl. Lägg på äppeltärningar och täck med kaksmet, men inte högre upp än ca 2/3 av formen.
  6. Grädda ca 10 minuter i 200-225 grader. Känn efter med en sticka att de är färdiga.
  7. Blanda florsocker, vatten och citronsaft till en smidig smet. Glasera kakorna sedan de kallnat och lägg ett halvt cocktailbär ovanpå varje kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.