Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gâteau au chocolat

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mmmmmmmmmm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Smörj en rund form, diameter ca 23 cm. Rita av formen på ett smörpapper och klipp ur. Smörj papperet och lägg det i botten på formen.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Lägg i chokladen och låt smälta på mycket svag värme. Rör hela tiden. Blanda i pulverkaffet.
  3. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner chokladsmeten, nötter, vaniljsocker och mjöl.
  4. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå några minuter. Stjälp sedan upp den på smörpapper och låt den kallna helt, gärna i kylen.
  5. Värm grädden. Lägg i chokladen och låt smälta på svag värme. Rör hela tiden. Låt krämen svalna lite. Bred den över kakan och garnera med valnötter. Låt stelna i kyl. Servera med vispad grädde eller Crème Fraiche smaksatt med vaniljsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • left4dead 22 januari 2010

    håller på och gör denna nu X) länge sen ja gjorde den så hoppas på de bästa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.