Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho – andalusisk soppa

 
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

En fläkt från Andalusien.

Ingredienser

Instruktioner

Det är lättast att göra med matberedare eller mixer eftersom grönsakerna ska finfördelas råa. Klyv, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Skär 3/4 av gurkan i bitar. Koka upp hälften av vattnet och lös upp buljongtärningarna. Späd med resten av vattnet och låt buljongen svalna. Lägg grönsaksbitarna, tomaterna och den skalade vitlöken i matberedaren eller mixern. Kör tills allt är finfördelat. Blanda grönsaksröran med den kalla buljongen, pressad citron eller vinäger och olja. Smaka av med salt, nymalen peppar och någon droppe tabasco eller lite tomatpuré. Skär resten av gurkan i fina strimlor eller i tunna skivor, t.ex. med osthyvel. Blanda i den. Servera soppan väl avkyld, gärna med några isbitar i. Servera gärna med krutonger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.