Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho- fyllig och extra krämig

 
  • Serverar: 3-6 portioner
Skriv ut

Min gazpacho, med soltorkade tomater, serverad med oliver och yoghurt. Som huvudrätt passar de till 2-3 personer. Som förrätt ca 6. Mättar väldigt bra för att den är så pass tjock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka alla tomater i mindre bitar. Ta bort kärnhus på chili och hacka i små bitar. Hacka lök och paprika i små bitar. Mixa allt, gärna tillsätt lite i taget för smidigare mixning. Tillsätt sedan krossade tomater och olivolja. Mixa någon minut, tillsätt sedan vatten, kryddor och mango chutney. Mixa tills soppan är helt slät och ställ sedan i kylskåp i 1 timme. Ställ gärna in skålarna du ska servera i också.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Skär formbrödet i små bitar. Smält smöret (vare sig det är fast eller flytande) och pressa ner vitlöken i smöret. Blanda bröd och smörblandning i en burk med lock, lägg på locket och skaka om väl till alla brödtärningar är täckta (fördelarna med att göra såhär är att de största vitlöks bitarna fastnar i burken och slipper följa med = inga bittra rostade bitar). Sprid ut dom på en plåt med papper och rosta i ugn till de fått lagom färg. Rör gärna om några gånger under tiden.(vill du att de ska gå snabbare, efter 20 minuter, sätt ugnen på 225 grader, och efter ca 5 minuter är dem klara).
  3. Blanda yoghurt och pressad vitlök i en skål och låt stå i kylskåpet i väntan på servering. Skiva oliver och ställ fram på bordet. Häll upp gazpacho i kylda skålar och servera. Låt var och en lägga på vad de vill ha, ljumna krutonger, yoghurt och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.