Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho med melon och mynta

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

En härligt frisk och fräsch sommarsoppa som kan serveras som lunch till 4 personer eller som liten förrätt till 8 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar och vänd dem med olivolja och låt dra i 10 minuter. skär tomaterna i bitar. Skala gurkan och skär den på längden. Kärna ur den med hjälp av en gaffel. Dela chilifrukten på längden, ta bort kärnorna och hacka den grovt.
  2. Lägg melonbitarna, tomat, gurka och chili i en mixer. Tillsätt ingefära, citronskal och saft, mynta och vitt vin och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Ställ soppan kallt minst 2 timmar. Servera den kyld med isbitar och toppa med några myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.