- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Passar perfekt till en varm sommardag till grillat kött eller fisk.
Instruktioner
- Skär av toppen av tomaterna och låt "hattarna" sitta åt sidan. Gräv ut köttet med sked men akta så du inte tar hål i tomaten. Köttet kan du senare göra en gryta på.
- Smula sönder brödet och sätt det i en djup skål och fyll den med mjölk och låt det ligga i ca 10 min så att brödet suger åt sig mjölken.
- Tillsätt sen kryddorna och låt det ligga i ca 5 min till så att brödet suger åt sig kryddorna med.
Hacka persiljan och smula osten och tillsätt i skålen med brödet.
- Låt fyllningen vara åt sidan medan du smörjer plåten och förbereder tomaterna.
- Fyll tomaterna men akta så att det inte blir för mycket fyllning för det kommer att svullna upp lite. Sätt på "hattarna" och klicka på en bit smör på varje tomat så att de inte blir för torra och sila gärna över lite olivolja.
- Låt dem stekas i 200 grader i ca 20 minuter.
Publicerat den
17 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar