Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gelato con lamponi (Hallonglass)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Här kommer ett suveränt och enkelt italienskt recept på glass med riktiga hallon. Prova gärna med andra bär eller frukter. Huvudsaken är att de är frysta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölk, grädde och vaniljsocker i en mixer. Kör en kort stund så att allt blandas.
  2. Häll i hälften av de djupfrysta bären (spara 12-16 till dekoration och lägg dem i frysen igen) kör i 10 sekunder, häll i resten och kör i ytterligare 20 sekunder.
  3. Bred ut glasskrämen i en gratängform. Glasslagret ska bara vara ca 1 cm högt så att hela krämen stelnar samtidigt. Det är det som är trixet med att göra glass!
  4. Ta ut formen efter 1 timme. Portionera ut glassen i skålar och dekorera med de frysta hallonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.