Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gelégott i glas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frukt är alltid uppskattat till dessert, och gör man som här - lägger upp den i portionsglas och låter ett saft- eller vingelé stelna omkring -så ser det alldeles extra läckert ut. Man kan också blanda gelatin i en helt vanlig vaniljkräm och varva den i glas tillsammans med bärmos och biskvier.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg 6 blad gelatin i kallt vatten. Pressa saften av 5 apelsiner och 1 citron. Sila den och späd den med vatten så att det blir 6 dl. Tag upp gelatinet, krama ur det och lägg det i en kastrull tillsammans med saften och 1-1 1/2 dl strösocker. Värm tills gelatinet smält och häll fruktgeleet över finskuren blandad frukt i portionsglas. Ställ desserten att stelna och garnera med en klick vispad grädde till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.