Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Geléhjärtan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

For My Valentine! Vad passar bättre till Alla Hjärtans dag än dessa geléhjärtan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hallon och vatten i en kastrull och sjud under lock i 5 minuter. Sila bort hallonen. Gör en form av aluminiumfolie, ca 10 x 20 cm. Koka den avrunna hallonsaften med två deciliter gelésocker i ½ minut. Häll upp i folieformen. Ställ i kylskåp för att stelna. Tag ut två hjärtan med hjälp av form. Lägg på assietter. Tag ut en stjärna, eller annan figur med hjälp av ett litet kakmått. Sätt tillbaka kakmåttet i hålet som blivit i hjärtat.
  2. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull och koka upp. Låt svalna något innan det fylls i formen i hjärtat. Låt svalna. Tag bort formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • amanda_unnu 25 mars 2014

    hej! Tänkte testa samam recept att ah som topping på enf ryst cheesecake, gissar på att man får lägga på gelén när cheesecaken stelnat klart i frysen för gélen ska väl vara i kylen? hur lång tid tar det tills det stelnat?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.