Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Geow Tod (Gyllene Knyten)

(1 kommentar)  
Skriv ut

De här små aptitretarna är goda och uppskattade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och ta bort räkskal och hackad dem i ca 1 cm stora bitar, och blanda sen i färsen. Tillsätt därefter hackad salladslök, vitlök, soja, ostronsås och peppar.
  2. Blanda ingredienserna väl! Lägg en knapp tesked fyllning mitt på degen. Pensla degkanterna med vatten och vik degen över fyllning så att en trekant bildas. Pensla sedan kanterna igen med vatten och vik degen så att det bildas ett knyte.
  3. Fritera knytena i fritös eller i kastrull i ca 170 grader 6 st. åt gången tills degen är gyllenbrunt. Lyft upp knytena med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera knytena varma med sweet chili sauce.
  4. Tips : Det går bra att frysa in knytena innan fritering!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sussie54 14 september 2008

    Hej Nan! Tack för att jag fick smaka dessa små knyten o din goda mat, supergott! Mums! //Grannen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.