Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gerds kycklingfiléer med mangotäcke

(31 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Toppengod. Jag hade dock bara strax under ½ msk sambal och det räckte gott och väl tyckte familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filéerna och dela varje filé i 4 bitar. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt och peppar.
  2. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Lägg kycklingen i en lätt smord ugnssäker form tillsammans med paprikan.
  3. Vispa grädden lätt, blanda i vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Bred blandningen över kycklingen. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
  4. Servera med kokt ris och en god sallad till, gärna också färskt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (31)

  • LisaDahlberg 12 mars 2010

    Jättegott! Jag har lagat denna rätten många gånger =)

  • lillemu 12 mars 2010

    Oj så gott! Det här kommer vi göra fler gånger. Jätte tack för det receptet. =)

  • 13075bj 26 mars 2010

    Jättegott den här rätten kommer jag att laga igen

  • saraforsblom 20 april 2010

    Jättegott och enkelt recept! Jag tog också mindre sambal oelek och tyckte det blev lagom starkt.

  • Kin 4 juni 2010

    Helt klockren rätt! Både som godare vardagsrätt och enklare rätt när man har gäster. Mycket uppskattad av alla som smakat!

  • carolineburman 8 oktober 2010

    Jättegott! Ett måste för den som gillar lite sting :)

  • zarahwiklund 10 oktober 2010

    Denna rätt är supergod !!!! Jag brukar göra en variant med banan i & det blir jättesmarrigt !

  • ethellundholm 14 oktober 2010

    Väldigt gott! Bra att det kan förberedas och lagas till många. Hade 15 personer här på middag igår och alla tyckte det var jättegott.

  • Tiol 16 oktober 2010

    SUVERÄN MATRÄTT! 5 +++++++ Vi var tre som åt middagen idag, och alla sa att detta var de godaste de ätit på länge, även jag som lagade maten tyckte det. Fantastiska smaker !Här får man verkligen helt underbara smaker och man kan lägga till eller dra ifrån med sambal, olek hur starkt man vill ha. TOPPVÄRLDSBÄST! Tack för detta underbara recept. Tina

  • bf 17 oktober 2010

    HAR ETT RECEPT PÅ DENNA RÄTT MEN DÅ HAR JAG MED EN HACKAD RÖDLÖK OCKSÅ DET GÖR DEN INTE SÄMRE ... BARA ETT TIPS. DESSUTOM HÄLLER JAG ÖVER 1 DL RIVEN VÄSTERBOTTENOST INNAN JAG GRATINERAR DEN B FLOOD

  • Marie-Louise_09 18 oktober 2010

    Jag brukar slänga i några klyftor med vitlök! Det blir toppengott

  • ann-m 22 oktober 2010

    Det blir 5 stjärnor.Toppengott.Ska ta lite mindre av sambal oelek.

  • fialia1 24 oktober 2010

    Mumsigt! Bjöd på detta på sonens kalas idag. Det gillades av alla!

  • mmasen 15 november 2010

    riktigt smarrigt!!!

  • Glitterfia 30 november 2010

    Detta blev det till middag idag. Till ½ sats tog jag ½ tsk curry och 1 tsk sambal, det räckte för mig. Det var snabbt, enkelt och gott.

  • annabramfors 23 januari 2011

    Vi bara älskar denna maträtt här hemma, såväl ungar (6 & 4,5 år) som vuxna. Rekommenderas verkligen!!! Super gott!

  • Lullemor 26 januari 2011

    Lika fantastisk varje gång!

  • smulis1 1 februari 2011

    Supergod rätt. Tog 1 msk sambal oelek med råge.

  • chrisq 10 februari 2011

    hej gjorde denna igår o ska ätas ikväll var supergod o lätt att fixa tack snälla för receptet

  • Malan14 26 februari 2011

    Såå god, får lätt högsta betyg av oss :)

  • linlil 21 mars 2011

    Jätteläcker och lättlagad. Varje gång jag bjudit på denna rätt vill gästerna ha receptet.

  • fialotta88 2 april 2011

    Ännu godare om man hackar 1-2 bananer och blandar i innan gratinering. Bananernas sötma passar jättebra här!

  • Pappisen 22 juli 2011

    Gott och lättlagat. Detta kommer vi att laga fler gånger

  • Halvors 5 augusti 2011

    Hela familjen gillade detta. Tog lite mindre sambal. Detta kommer vi att göra om.

  • Gourmak 23 november 2011

    Jättegott! Körde på med Mango Chutney Bengal SPice och skar då ned på mängden sambal. Kommer göra det fler gånger tror jag.

  • gunnafellman 18 december 2011

    Verkligen GOTT! Tack för receptet.

  • tossan82 15 januari 2012

    Verkligen jättegott! Min sambo, som försöker skära ner på sina portioner, var missnöjd eftersom han bara var tvungen att ta mer mat ;)

  • elgu002 14 april 2012

    Supergott som alla i familjen gillade. Har gjort den flera gånger.

  • CEK 30 december 2012

    Hade kalas för mig igår och alla tyckte om det och åt rejält. Tog 1/2 msk sambal och 1 1/2 tsk curry men ska nog öka på lite nästa gång - för det blir en nästa gång! Strödde på lite jordnötter och serverade ananas till också - helt okej. //Cecilia

  • bitten56 15 februari 2013

    Jisses så gott detta var. Hade i lite mer sambal oelek eftersom jag gillar styrka i maten. Det blir en klar 5:a från mig och gubben.

  • dag6 14 augusti 2015

    Mycket gott.Det blir en av våra favoriter. Kommer göra när vi ska bjuda våra vänner på middag. Tack för receptet. Från Trollfar o Trollmor

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.