Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gerds ljuvliga gifflar

 
  • Serverar: 64 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt möra Gifflar till fikat med god hasselnötsmassa som fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen med lite av grädden. Rör ihop socker och smör noga och tillsätt därefter äggen. Rör ihop blandningen tillsätt sedan all grädde, jästblandningen och mjölet. Rulla degen till en rulle som du delar i 8 bitar. Gör en bulle av varje bit, platta till den och kavla ut till en rund kaka, degen ska vara ganska tunn. Sporra ut så att du får 8 kakbitar av rundeln. Lägg en klick hasselnötsmassa på varje bit och rulla sedan ihop bitarna till gifflar. Jäs i 45 min. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda 6-7 min i 275-300 grader. Dom bränns fort så man måste passa noga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.