Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chèvre är underbart gott i biffarna. Till biffarna är det gott med ajvar. Att servera biffarna med stekt potatis och en sallad är också ett tips. En variant är att grilla biffarna och servera dom med crème fraiche blandad med hackad vitlök och en gurksallad. Ja, variationerna är många när man gör köttbullar eller pannbiffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela brödet i bitar och mjuka upp det i kallt vatten. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint. Ta av bladen från örtkvistarna, hacka bladen fint och lägg dem i en djup tallrik.
  2. Krama ur brödet ordentligt och hacka det fint. Blanda köttfärs och bröd väl. Tillsätt schalottenlök, vitlök, salt, peppar, paprikapulver och spiskummin och blanda väl.
  3. Forma 8 biffar av köttfärsblandningen. Platta ut dem så att de blir ca 9 cm i diameter. Dela osten i 8 bitar och lägg 1 ostbit i mitten av varje köttfärsbiff. Vik över kanterna och forma till ostfyllda biffar. vänd biffarna i örtblandningen och tryck till lätt så att örterna fastnar. Strö tunt med mjöl över biffarna.
  4. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och lägg i biffarna. Sätt ner temperaturen till medelvärme och stek biffarna ca 4 min på varje sida. Till biffarna är det gott att servera bröd, ajvar, grönsallad och rödlöksringar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.