Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostfritters med äppel- och lingonchutney

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Älskar getost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med chutneyn. Dela, kärna och finhacka äpplet. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Fräs äppel- och lökhacket i rapsoljan utan att det tar färg. Tillsätt lingon, socker och vinäger. Låt sjuda utan lock 6-8 minuter, tills det mesta av vätskan kokat bort. Krydda med salt. Servera ljummen.
  3. Skär bort eventuell kant från osten. Skär osten i 1 cm tjocka skivor. Skär skivorna i hälften om de är stora eller rulla till valnötsstora bollar.
  4. Häll mjöl och panko på separata tallrikar. Vispa äggen i en skål. Hit kan det förberedas.
  5. Vänd osten först i mjöl, sedan ägg och därefter panko. Lägg dem på ett fat. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till ca 175 grader (ha ett passande lock till hands och använd termometer).
  6. Lägg i 3-4 ostbitar åt gången och fritera runt om till gyllenbrun färg, 1-2 minuter. Var mycket försiktig, då det är hett och kan skvätta. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt och servera med chutneyn.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Mumsfilibabba2 18 december 2011

    Recept och bild kommer från Buffé, inte från dej!

  • Helvina 18 december 2011

    Ja, absolut! Där har det blivit något fel, jag ska ändra på en gång. Tack för upplysningen.

  • Mumsfilibabba2 19 december 2011

    Så lite så. :) Ta tillbaka bilden, ser ju trevligare ut så. Men uppge att den kommer från buffe bara. Dom var goda i allafall, har inte provat chutneyn dock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.