Brödlängd som passar lika bra till soppa, som tilltugg till drinken eller på buffébordet.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör- och rapsoljan, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, ca 5 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 25x40 cm. Smula över getosten på ena halvan av degen men lämna en kant på ca 1 cm. Fördela paprika och pesto över och ringla på honung. Strö över peppar. Vik den andra halvan deg överfyllningen och nyp ihop runt kanterna. Förskjut den fyllda degen lätt så att skarven hamnar en bit in på undersidan.
- Lägg över, med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills brödet fått fin färg. Låt brödet svalna på galler. Skär i smala snittar och servera brödet ljummet eller rumstempererat. Förvara i kyl och värm i mikron om inte allt går åt på en gång.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar