Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostlängd med pesto och paprika

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Brödlängd som passar lika bra till soppa, som tilltugg till drinken eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör- och rapsoljan, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, ca 5 minuter för hand. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25x40 cm. Smula över getosten på ena halvan av degen men lämna en kant på ca 1 cm. Fördela paprika och pesto över och ringla på honung. Strö över peppar. Vik den andra halvan deg överfyllningen och nyp ihop runt kanterna. Förskjut den fyllda degen lätt så att skarven hamnar en bit in på undersidan.
  3. Lägg över, med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills brödet fått fin färg. Låt brödet svalna på galler. Skär i smala snittar och servera brödet ljummet eller rumstempererat. Förvara i kyl och värm i mikron om inte allt går åt på en gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.