Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostpaj med pinjenötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna ostpaj går utmärkt att servera som huvudrätt tillsammans med en härlig sallad och lite parmaskinka eller kalkon. Det går även bra att ställa fram den på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill eller högsta möjliga värme. Arbeta samman mjöl, smör, salt och vatten till en deg, för hand eller i en matberedare. Stjälp upp degen på ett bakbord och kavla ut den.
  2. Smörj en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Bröa formen med sesamfröna.
  3. Tryck ut degen i pajformen. Nagga pajskalet i bottnen och ställ kallt ca 30 minuter.
  4. Dela och kärna ur paprikorna. Grilla dem i ugnen tills skalet mörknar och blir svart, 10-15 minuter. Låt dem svalna lite. Dra därefter av skalet och skär paprikabitarna i strimlor.
  5. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 20 minuter.
  6. Blanda under tiden chevré, ägg, crème fraiche, sirap och rosmarin till en smet. Häll ostsmeten i pajskalet. Grädda pajen ca 25 minuter eller tills fyllningen stelnat.
  7. Dekorera pajen med paprikastrimlor, pinjenötter och oliver när den svalnat något.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annlun1001 5 januari 2010

    Fantastiskt god!

  • Perni 13 maj 2010

    Åt denna hos ett par vänner som hade vinprovning. Fantastiskt god tyckte vi allihop. Klart att sällskapet och vinet gjorde sitt, men pajen var otroligt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.