En persisk köttgryta med torkade grönsaker som du köper i utländska mataffärer. Grönsakerna kallas zabsi och finns på burk eller torkat i pkt.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Min favoritmaträtt.. Pinsamt och fråga mamma efter receptet igen när man är 23 liksom... Så tack.. Lägg gärna upp fler persiska recept. Alltid kul och imponera på familjen .. Ps. ditt recept va enkelt o dunder. Tack
Tack! Tur att du gillade den. Jag är en svensk som försöker laga utländsk mat så gott jag kan, och det har faktiskt blivit godkännt och fått + poäng av iranier, min Ghorme sabzi. Är du svensk? Ska lägga upp fler rätter när jag får lite tid.
när ska limen in?
Limen lägger jag i direkt när jag börjar koka köttet. Jag brukar sticka hål på dem med en gaffel för att få ut all smak. Inbillar mej iaf att det blir bättre då :-)
Hoppas alla testar detta. Godaste maträtten som finns! Men själv vill jag gärna dubbla både mängden lime och sabzi. I vår familj har vi alltid använt torkade Pinto bönor som läggs i vatten ett dygn innan. Annars är det ganska likt min egen variant. Prova slänga i en tärning hönsbuljong och en klyfta vitlök (pressad). Häll i rikligt med vatten (flera gånger) och låt det reducera till rätt mängd. Gryta (ej sås) Jag brukar göra en dubbelt så stor sats och det räcker i 3-4 dagar(3 mål om dagen) för en person. Till detta vill jag ha Naturell Yoghurt (1-2 paket totalt), Torshi (ättiksinlagda hackade grönsaker) och stora mängder persiskt bröd. Ja ris med naturligt vis. bara en annan variant, båda är jättegoda!
Glömde skriva att om någon provar pintobönor så vänta med köttet i 1-2 timmar innan du har i det så bönorna hinner bli riktigt mjuka utan att köttet kokar sönder. Koka bönorna på medelhög värme, steg 3 på klassisk spis. Limen kan man också vänta med så den inte kokar sönder om man inte vill det. Jag vill personligen ha sönderkokad lime då jag gärna äter upp dom med men det är en smaksak. Det brukar ta 3-4 timmar för mej totalt.
vad är det för zabzi man lägge i om man inte vill ha burk och vill ta färska zabzi istelet vad är det då man ska ta vet du vad zabzin heter