Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-äppel-muffins

 
  • Serverar: 12-20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Bra mellanmål eller fikabröd med lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugen till 200°. Ställ upp muffinsformarna. Skala äpplena, skär dem i kuber (ca 1 cm). Vänd ner bitarna i socker-kanelblandningen. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt. Vispa upp äggen. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd till sist ner äppelbitarna. Fördela smeten i formarna. Grädda stora muffins i 30 minuter på nedersta falsen eller små muffins i 20 minuter på mittenfalsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.