Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-bröd, bröd med lågt GI

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Recept på bröd med lågt GI. Brödrecept med lågt glykemiskt index. Gott, nyttigt och enkelt bröd med dinkelmjöl och filmjölk. Blötlägg dinkelkorn kvällen innan sedan går brödet snabbt att baka med bikarbonat. Receptet påminner om scones.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg dinkelkornen över natten.
  2. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja. Stöt linfrön i mortel. Häll av dinkelkornen och blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet/deg.
  3. Häll bröddegen i bakformarna. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 50-60 minuter. Täck brödet med bakplåtspapper efter halva gräddningstiden, annars bränns det. Låt GI-brödet svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.