Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gi-bröd gi-limpa med dinkel och jäst

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Är inne på att baka bröd med lågt GI-index och hittade detta recept på receptfvoriter.se. Har inte provat det själv än men ska göra det så fort jag får tid!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman fullkornsmjöl, siktat dinkelmjöl, linfrö, kli och salt. Ljumma vattnet till 37°. Lös jästen i lite av vattnet och tillsätt resten av vattnet. Vispa upp äggen i en kopp och rör ner oljan. Rör ner äggblandningen i degvätskan. Rör ner mjölblandningen, lite i taget. Arbeta degen i tio minuter för hand till en fast och smidig deg. Låt degen jäsa i en timme. Arbeta degen ett par minuter. Dela den sedan i två delar och kavla ut till var sin rektangel. Rulla ihop de båda rektanglarna och forma till två limpor. Lägg dem med skarven neråt i var sin brödform. Värm ugnen till 200° och jäs limporna under tiden, ca 30 minuter. Grädda limporna i 40-50 minuter. Knacka på bröden för att känna om de är färdiga. Låter det ihåligt när du knackar är limporna klara. Pensla dem med lite vatten och låt dem svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miley77 19 januari 2010

    Har provat receptet och det var helt okey. Jag la även i rivna morötter och toppade med hackad mandel :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.