Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-bullar med ruccolasmör

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jättegoda och saftiga! Ruccolasmöret räcker gott som pålägg, annars funkar vanligt smör och ost också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp aprikoserna i bitar och grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll "gröten" över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  4. Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv.
  5. Sära lite på bitarna.
  6. Grädda i 225 grader varm ugn i 12-15 min.
  7. Ruccolasmöret: Mixa smör och ruccola med rivet skal och saft från den halva citronen. Smaka av med flingsalt och servera till bullarna.

Liknande recept

1 h 30 min
20
1

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.