- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Helt GI rätt så alla kan unna sig en bit som tårta eller dessert. Så fräsch och god. Att den dessutom är nyttig skadar ju inte.
Instruktioner
- Mal mandel och solrosfrö i en matberedare till en fin massa. Tillsätt fruktsocker,kanel och smör. Blanda till en deg. Tryck ut den i en lätt smord form med löstagbar botten ca 22 cm i diameter. Grädda botten i 5 min i 175 grader.
- Kör färskost och keso i matberedaren till en slät massa. Tillsätt ett ägg i taget, skal från en citron och fruktsocker, rör om. Häll fyllningen över botten och grädda ytterligare 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna, gärna till nästa dag i kylen. Garnera med tunt skivade citron klyftor och citronmeliss.
Publicerat den
17 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott och jättelätt. Gott med hallon på.