Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gi-cheesecake med citron och mandel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Helt GI rätt så alla kan unna sig en bit som tårta eller dessert. Så fräsch och god. Att den dessutom är nyttig skadar ju inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandel och solrosfrö i en matberedare till en fin massa. Tillsätt fruktsocker,kanel och smör. Blanda till en deg. Tryck ut den i en lätt smord form med löstagbar botten ca 22 cm i diameter. Grädda botten i 5 min i 175 grader.
  2. Kör färskost och keso i matberedaren till en slät massa. Tillsätt ett ägg i taget, skal från en citron och fruktsocker, rör om. Häll fyllningen över botten och grädda ytterligare 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna, gärna till nästa dag i kylen. Garnera med tunt skivade citron klyftor och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bigganst 1 november 2012

    Jättegott och jättelätt. Gott med hallon på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.