Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-Chili Con Carne

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt rätt att göra storkok på och frysa in i lagom stora portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och skär paprikorna i bitar. Dela chilifrukten och skrapa ur kärnorna och ta bort de vita mellanväggarna. Skär chilin i tunna bitar och tvätta händerna ordentligt så du inte får den starka saften i ögonen.
  2. Fräs löken, färsen, paprikorna och chilifrukten. Pressa eller riv ner vitlöken och blanda i sambal oelek och tomatpuré. Låt det puttra några minuter innan du tillsätter de krossade tomaterna och bönorna.
  3. Låt allt bli varmt och smaka av med mer kryddor om du tycker det behövs.
  4. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Kockarna 11 april 2008

    Supergod!

  • miramamman 17 oktober 2008

    det här var den bästa chilin jag gjort nån gång, och jag gör ofta chili. tyvärr hade jag inte varken färsk chili eller tomatpure men jag tog tomatkross med chili och lade till lite chili i flytande form, det funkade också. glömde fota tyvärr, tycker det är kul att se andras foton på rätterna.

  • jessicasjodahl 12 november 2008

    Denna var god, men jag tycker man får krydda lite extra, annars kanon!

  • Maahl 6 januari 2009

    Mycket god!

  • lazzzzz0 17 januari 2009

    Verkar starkt nog för mig. Verkar gott också. Återkommer med betyg efter lagning o spisning. lars.

  • Ditte1 25 januari 2009

    Med salt och peppar blir det en jättegod gryta ! Jag gör gärna om den igen.

  • tobiaskarlsson 31 augusti 2009

    Jättegott :-)

  • Lennart_58 11 december 2009

    Det tog ett tag, men här kommer betyget 5P, o omdömet: väldigt gott. Ett stort tack för detta recept.

  • mikaya 10 mars 2010

    Det blev väldigt gott, tyckte till och med min syster som inte annars är så förtjust i varken bönor eller paprika!! Tog lite mer sambal oelek, blev bara gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.