En perfekt rätt att göra storkok på och frysa in i lagom stora portioner.
Instruktioner
- Finhacka löken och skär paprikorna i bitar.
Dela chilifrukten och skrapa ur kärnorna och ta bort de vita mellanväggarna. Skär chilin i tunna bitar och tvätta händerna ordentligt så du inte får den starka saften i ögonen.
- Fräs löken, färsen, paprikorna och chilifrukten. Pressa eller riv ner vitlöken och blanda i sambal oelek och tomatpuré.
Låt det puttra några minuter innan du tillsätter de krossade tomaterna och bönorna.
- Låt allt bli varmt och smaka av med mer kryddor om du tycker det behövs.
- Servera med sallad.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod!
det här var den bästa chilin jag gjort nån gång, och jag gör ofta chili. tyvärr hade jag inte varken färsk chili eller tomatpure men jag tog tomatkross med chili och lade till lite chili i flytande form, det funkade också. glömde fota tyvärr, tycker det är kul att se andras foton på rätterna.
Denna var god, men jag tycker man får krydda lite extra, annars kanon!
Mycket god!
Verkar starkt nog för mig. Verkar gott också. Återkommer med betyg efter lagning o spisning. lars.
Med salt och peppar blir det en jättegod gryta ! Jag gör gärna om den igen.
Jättegott :-)
Det tog ett tag, men här kommer betyget 5P, o omdömet: väldigt gott. Ett stort tack för detta recept.
Det blev väldigt gott, tyckte till och med min syster som inte annars är så förtjust i varken bönor eller paprika!! Tog lite mer sambal oelek, blev bara gott!