Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fyllig chokladkaka bakad utan vetemjöl och med lite fruktsocker. Pigga upp grädden med citrus!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
  3. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
  5. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna.
  7. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Guhawi 29 januari 2011

    Maken var alldeles lyrisk efter att bakat och ätit denna kaka! Vi smaksatte grädden med citron eftersom det var det vi hade hemma: Det är väldigt fräscht med citrussmaken till den kraftiga choklasmaken:

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.