Fyllig chokladkaka bakad utan vetemjöl och med lite fruktsocker. Pigga upp grädden med citrus!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull.
Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret.
Låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Dela gulor och vitor.
Vispa ihop äggulor, socker och salt.
Rör ner dem i chokladsmeten.
Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
- Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna.
- Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Maken var alldeles lyrisk efter att bakat och ätit denna kaka! Vi smaksatte grädden med citron eftersom det var det vi hade hemma: Det är väldigt fräscht med citrussmaken till den kraftiga choklasmaken: