Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gi-chokladkaka i långpanna med plommonklyftor

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En jättegod Gi kaka som kan varieras lite med andra tillbehör än plommon om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

Smält chokladen i vattenbad eller i omgångar i micron. Skilj äggulorna från äggvitorna. Blanda den smälta chokladen med äggulorna och kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt fruktsockret lite i taget till äggvitorna. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten. Skär aprikoserna i småbitar och blanda i smeten. Grädda i en bakplåtsklädd långpanna ca 15 min 200 grader. Låt stå kallt i kylen minst 1 timme. Skär upp i fyrkanter och dekorera varje bit med grädde och en plommonklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.