En riktigt mustig och lyxig GI-kaka med smak av kaffe. Använd gärna en lite mindre form.
Instruktioner
- En god och riktigt stark kaka för oss som gillar mörk choklad. Om du är känslig för chokladens styrka och struntar i GI-värde kan du tillsätta lite mer honung.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt chokladen i små bitar. Smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Blanda i kaffet och honungen.
- Vispa äggen fluffiga med saltet i någon minut.
- Vänd försiktigt ner (vispa inte) chokladblandningen i äggen.
Smöra en form, gärna en mindre springform, och bröa med valnötskrosset.
- Häll smeten i formen och ställ in på ett galler i nedre delen av ugnen. Baka i 30-35 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och täck med kökshandduk någon minut.
- Servera med grädde och nötter, eller bär.
- Kakan behåller sin saftighet och är lika god dagen efter!
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar