Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI fiskgryta med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabb och lättlagad fiskrätt med lågt glykemiskt index (GI). Saffran ger fiskgrytan ett festligare intryck och en härlig smak. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka fullkornsriset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka schalottenlökar och stek den i olivolja i en kastrull.
  3. Tillsätt buljongtärning och 1 dl vatten. Låt koka ca 3 minuter.
  4. Tillsätt saffran.
  5. Skär fisken i mindre bitar och tillsätt den och resten av vattnet. Häll i de krossade tomaterna och låt det koka lätt i ungefär 5 minuter.
  6. Koka sockerärtorna enligt anvisning på förpackningen. Till sätt dem till fiskgrytan och smaka av med salt och vitpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.