- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En lasagnevariant som jag provat mig fram till..
Den blir så härligt aptitlig i färgen av ajvar.
Instruktioner
- Ugn 175* cirka 30 minuter
- Gör en vanlig bèchamelsås (vit sås)
- Smält smöret i kastrull.
- Tillsätt mjölet under omrörning och späd med mjölken.
- Låt koka upp och rör om så det inte klumpar sig.
Såsen skall tjockna rejält. Ställ sedan kastrullen åt sidan, under tiden du steker färsen.
- Stek färsen så den blir helt genomstekt och tillsätt
alla andra ingredienser 'utom lasagne plattorna.
- När färsen är klar och alla ingredienser är på plats, så häller du över bèchamelsåsen i färsen och rör om. Blir som en köttfärssås.
- Smörj en ugnsform och börja med sås
i botten på formen och varva sedan
plattorna med köttfärssåsen.
- Varva några lager med sås och plattor ända tills du fyllt formen nästa ända upp till kanten.
- Ställ längst ner i ugnen cirka 30 minuter,men efter halva tiden lägger du på osten och sedan i ugnen igen tills gräddningstiden är slut. Beroende på ugn så kan du behöva kortare eller längre gräddningstid.
- Håll koll i glas luckan, så ser du när den ser färdig ut. Den skall vara krämig med ljusbrun färg.
Publicerat den
15 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vill man göra lasagnen ännu mer Gi-anpassad så kan man ha ett lager med grovt hackad broccoli i, samt morötter i köttfärsåsen.
Absolut,men jag kör min råkost sallad till de flesta mat rätter./Se mina recept/ Är lite beroende av den ;o) Men givetvis kan man lägga i precis vad som falle en själv i smaken ;o)