Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI fullkornslasagne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lasagnevariant som jag provat mig fram till.. Den blir så härligt aptitlig i färgen av ajvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175* cirka 30 minuter
  2. Gör en vanlig bèchamelsås (vit sås)
  3. Smält smöret i kastrull.
  4. Tillsätt mjölet under omrörning och späd med mjölken.
  5. Låt koka upp och rör om så det inte klumpar sig. Såsen skall tjockna rejält. Ställ sedan kastrullen åt sidan, under tiden du steker färsen.
  6. Stek färsen så den blir helt genomstekt och tillsätt alla andra ingredienser 'utom lasagne plattorna.
  7. När färsen är klar och alla ingredienser är på plats, så häller du över bèchamelsåsen i färsen och rör om. Blir som en köttfärssås.
  8. Smörj en ugnsform och börja med sås i botten på formen och varva sedan plattorna med köttfärssåsen.
  9. Varva några lager med sås och plattor ända tills du fyllt formen nästa ända upp till kanten.
  10. Ställ längst ner i ugnen cirka 30 minuter,men efter halva tiden lägger du på osten och sedan i ugnen igen tills gräddningstiden är slut. Beroende på ugn så kan du behöva kortare eller längre gräddningstid.
  11. Håll koll i glas luckan, så ser du när den ser färdig ut. Den skall vara krämig med ljusbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Erajscha 16 januari 2010

    Vill man göra lasagnen ännu mer Gi-anpassad så kan man ha ett lager med grovt hackad broccoli i, samt morötter i köttfärsåsen.

  • myskusen 16 januari 2010

    Absolut,men jag kör min råkost sallad till de flesta mat rätter./Se mina recept/ Är lite beroende av den ;o) Men givetvis kan man lägga i precis vad som falle en själv i smaken ;o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.