Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI- grillad röding och sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du ett fiskhalster ska du absolut prova på att grilla röding. Sparris passar också utmärkt att grilla i halster, eftersom den lätt faller genom gallret annars. Till rödingen serverar vi en läcker sparriscrème.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sparriscrème: Skala sparrisen och skär av ändarna. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70º. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan. Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök. Ställ svalt till servering.
  2. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.