Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI Kladdkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

För oss chokladälskare: visst är det härligt...att kladdkaka inte behöver vara onyttigt! Här har du en god GI-variant som smakar underbart :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.
  3. Smörj en form, gärna med löstagbar kant om cirka 24 cm och ”bröa” den med svarta sesamfrön.
  4. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
  8. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
  9. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Smugelidrug 17 maj 2009

    Lite väl söt tycker jag. Skulle nog kunna skippa sirapen helt och minska lite på sockret. Annars var den toppen! ^^

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.