För oss chokladälskare: visst är det härligt...att kladdkaka inte behöver vara onyttigt! Här har du en god GI-variant som smakar underbart :-)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.
- Smörj en form, gärna med löstagbar kant om cirka 24 cm och ”bröa” den med svarta sesamfrön.
- Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen,
ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
- Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
- Servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
2 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite väl söt tycker jag. Skulle nog kunna skippa sirapen helt och minska lite på sockret. Annars var den toppen! ^^