Till vardags eller som bjudmat, alltid lika gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och finhacka löken. Skala och tärna moroten fint. Skala rotsellerin och riv den grovt.
- Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
- Lägg färs, lök, morot och selleri i en kastrull. Späd med buljongen och de krossade tomaterna.
- Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttfärssås, keso och parmesan i formen. Slå över grädden och strö över den rivna osten.
- Grädda i 45-50 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tyckte den blev lite torr, kanske jag tar mer krossad tomat nästa gång. Tips till er som ska göra den iallafall tillsätt lite mer vätska.
Jättegod lasange.Hela familjen tyckte att det var gott.Det blir högsta betyg!!!
Denna lasagne var otroligt god o smarrig. Lätt o göra-lite kladd.