Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-lasagne på Lillans vis

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Sedan den här lasagnen såg dagens ljus har vi inte gjort någon annan med pastaplattor och en massa béchamelsås. Borta är kolhydraterna! Servera med grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader. Skiva squashen på längden och lägg den på en torr handduk, strö över salt så att vätskan tränger ut, torka av skivorna. Hacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja i stekpanna ett par tre minuter, ta upp och ställ åt sidan så länge. Bryn färsen tills den är genomstekt, tillsätt löken, sambal-oelek, krossade tomater samt lagerbladen och örtkryddorna, rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt småputtra ca 10 minuter. Stek squashskivorna hastigt i olivolja så att de får lite färg, lägg upp dem på ett fat. Smöra en ugnsfast form och lägg ut squashskivor så att bottnen täcks. Lägg på köttfärssås och ett lager till med squash, sedan köttfärs igen, avsluta med ett lager squash. Häll på grädden och strö över den rivna mozzarellan gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den har fått en vackert brun färg.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • hildekindblad 19 juni 2009

    Detta lät riktigt gott, det ska jag prova nu i helgen, återkommer med smakresention senare. Jag är tacksam eftersom jag inte tål kolhydrater och blir glad när jag hittar lätta recept att tillaga. Blir så hemmablind när det gäller vardagsmatlagning. mvh Hilde

  • mooseella 20 juni 2009

    Denna lasagne var /är väldigt god. Enkel att göra och smakrik. Så den kommer att bli en favorit i mitt kök.

  • gummsen 25 augusti 2009

    Lagade den här ikväll och tyckte att den var mycket god. Jag tog Milda minimat 4 % istället för grädde måste försöka få bort trivselkilona runt midjan som man har lagt på sig undern semestern. Jag ger den en klar 5:a.

  • dforslund 3 september 2009

    Gjorde denna till middag igår och bjöd svärföräldrarna, blev mycket god och uppskattad av alla :) kommer att lagas igen.

  • millan46 14 september 2009

    Den här varianten på Lasagne var riktigt god Jag fuskade och använde mig av färdig köttfärssås från frysen, så den gick snabbt att göra. Kryddningen för övrigt var som i receptet. Grädden på slutet gjorde den lagom krämig. Tack för ett mycket bra recept En stark fyra från mig

  • anmawa 24 september 2009

    Tack för ett trevligt recept. Tonåringarna köpte inte alls det här så nästa gång tar jag nog lasagneplattor. Men iden med mozarella och grädde kommer jag att fortsätta med och jag har aldrig tänkt på att man kan smula lagerbladen det blev ju hur gott som helst.

  • Neta52 12 juni 2010

    Jag tycker den här lasagnen är jättegod! Även maken, som inte är speciellt förtjust i pasta eller alltför mycket vegatariska ingredienser gillar det. Dock tycker jag det tar ganska lång tid att laga till, beroende på att squashskivorna ska stekas innan de läggs i formen. Min fråga är: Måste man verkligen steka dem - kan man inte bara skiva squashen och lägga den direkt i formen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.