Pajbotten utan vanligt mjöl och en krämigt god bär fyllning. Använd färska bär och inte frysta, annars kan kakan bli för blöt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll i det smälta smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fibrex med bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Häll ner blandningen i smeten och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i en pajform eller springform, 21-24 cm i diameter.
- Vispa ihop ägg, sötning, vaniljpulver och philadelphiaost. Vänd ner hallon och blåbär väldigt försiktigt.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Fyllningen behöver inte stanna helt, det gör den när den svalnar.
- Servera gärna pajen ljummen med lättvispad grädde. Pajen är även god kall.
Publicerat den
11 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar