Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI och LCHF Drottningpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Pajbotten utan vanligt mjöl och en krämigt god bär fyllning. Använd färska bär och inte frysta, annars kan kakan bli för blöt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll i det smälta smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fibrex med bakpulver och vaniljpulver i en skål. Häll ner blandningen i smeten och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i en pajform eller springform, 21-24 cm i diameter.
  3. Vispa ihop ägg, sötning, vaniljpulver och philadelphiaost. Vänd ner hallon och blåbär väldigt försiktigt.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Fyllningen behöver inte stanna helt, det gör den när den svalnar.
  5. Servera gärna pajen ljummen med lättvispad grädde. Pajen är även god kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.