Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-pasha

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Om man har pasha som påsktradition måste man ju hitta på ett alternativ när man håller GI-diet... Jag bytte ut kvargen (kesella) till yoghurt för att få mildare smak som inte behöver sötas.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa grädden. I en annan skål vispar du smöret till en mjuk massa. Vispa ner äggulan i smöret. Blanda i ½ tsk vaniljsocker eller (vaniljpulver om du har). Blanda ihop grädden med det andra. Rör ner mandelkrosset. Filéa apelsinen, så hinnan lämnar bort från klyftorna. Finfördela apelsinköttet och rör ner i pashan. Täck en sil med kaffefilter. Sätt i pasha-massan. Ställ i kylskåpet att rinna av ett par timmar. Serveras med resten av apelsinen.

Kommentarer (1)

  • fiskensvea 13 april 2009

    Jag hade glömt en viktig ingrediens, nämligen mandelkross, apelsinen ersätter inte dem, men väl citronsaften som finns i originalreceptet - http://www.matklubben.se/recept/pasha_8917.html Jag har ändrat receptets namn till "GI-pasha", eftersom receptet hålls inom ramarna för GI-diet. Apelsinmängden är ju väldigt liten eftersom det är fråga om en apelsin som delas på flera personer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.