Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-pepparkakor

 
Skriv ut

Perfekta till Lucia eller julen. Tips! Kanel sänker blodsockerhalten. Ingefära höjer termogenesen och ökar kroppens förbränning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, sötningsmedel, bikarbonat, nejlika, ingefära och kanel.
  2. Rör ner oljan och vattnet och forma en deg (eventuellt måste ytterligare lite vatten tillsättas). Observera att degen ska vara ganska hård och fast.
  3. Låt degen vila i kylskåp över natten eller 8 timmar.
  4. Värm ugnen till 175°. Kavla ut degen och ta ut figurer med kakmått. Ta ut kakorna direkt på bakplåtspapper och dra över papperet till plåten, eller flytta över kakorna med hjälp av en stekspade till smord plåt.
  5. Grädda kakorna i 5-7 minuter eller tills de är bruna. Förvara i kakburk med lock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.