Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-rabarberpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god, GI-vänlig paj som serveras med en nyttigare, hemmagjord vaniljvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda samman smöret med mjölet och sockret. Nyp ihop till en deg. Tryck ut den i en smord ugnssäker form och ställ svalt.
  2. Skala och skiva rabarbern. Koka upp en bottenskyla vatten i en kastrull och häll i 2 tsk rårörsocker. Lägg i rabarbern och låt den få ett uppkok. Sjud på svag värme i 1 minut, ta av från värmen och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Fyll pajskalet med rabarber och strö över kokos och kanel. Grädda kakan i 15-20 minuter eller tills den är genomgräddad och har fin färg.
  4. Skåra vaniljstängerna. Koka upp 1 ½ dl av grädden och lägg i vaniljstängerna. Sjud på svag värme tills grädden tjocknat något ca 5 minuter. Ta upp vaniljstängerna.
  5. Rör ner sockret och låt det smälta. Skrapa ur vaniljfröna och rör ner dem i grädden. Låt svalna och ställ i kylen.
  6. Vispa 1 ½ dl grädde och rör ner i vaniljblandningen. Blanda noga.
  7. Servera pajen med vaniljvispen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.