En god, GI-vänlig paj som serveras med en nyttigare, hemmagjord vaniljvisp.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
Blanda samman smöret med mjölet och sockret. Nyp ihop till en deg. Tryck ut den i en smord ugnssäker form och ställ svalt.
- Skala och skiva rabarbern.
Koka upp en bottenskyla vatten i en kastrull och häll i 2 tsk rårörsocker.
Lägg i rabarbern och låt den få ett uppkok. Sjud på svag värme i 1 minut, ta av från värmen och låt rinna av i ett durkslag.
- Fyll pajskalet med rabarber och strö över kokos och kanel. Grädda kakan i 15-20 minuter eller tills den är genomgräddad och har fin färg.
- Skåra vaniljstängerna. Koka upp 1 ½ dl av grädden och lägg i vaniljstängerna. Sjud på svag värme tills grädden tjocknat något ca 5 minuter.
Ta upp vaniljstängerna.
- Rör ner sockret och låt det smälta. Skrapa ur vaniljfröna och rör ner dem i grädden.
Låt svalna och ställ i kylen.
- Vispa 1 ½ dl grädde och rör ner i vaniljblandningen.
Blanda noga.
- Servera pajen med vaniljvispen.
Publicerat den
8 april 2011
Skriv kommentar