Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-säker vardagssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och koka i minst dubbla mängden vatten samt en skvätt soja. Sojan ger sälta, gör så att bönorna håller ihop och bidrar till en fin färg. Koktiden är cirka 20 minuter. Kolla noga så att de inte blir över-kokta.
  2. Häll av eventuellt kokvatten. Blanda linserna med olivolja, balsamvinäger, en nypa salt och ett par varv på svartpepparkvarnen.
  3. Lägg upp linserna på en bädd av färsk bladspenat, färsk rucola, strimlad isbergssallad eller annan favoritsallad. Toppa med slantade morötter och tomater i klyftor här finns självklart plats för mängder av improvisationer i form av andra grönsaker, frön och nötter.
  4. Avsluta med en nypa flingsalt (alltid lika gott på tomaterna), ett par varv på svartpepparkvarnen samt ett par välgörande droppar olivolja och balsamvinäger eller citronsaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.