Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI Saffranskaka

 
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Detta recept hittade jag på recept.nu. En GI-vänlig kaka. Jag har inte bakat den än men den låter väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form med sesamfrö. Koka upp en kastrull med vatten och skålla, skala och hacka sötmandeln grovt.
  2. Smält fettet i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke.
  3. Blanda i mjölkblandningen och tillsätt saffran. Rör ihop mjölet och bakpulvret för sig och tillsätt sedan i smeten. Rör till jämn konsistens och häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.