Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI -Thaigryta

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En härlig Thaigryta med smak av grön curry och ingefära. Krämig gryta med lite sting. Riktig god och frisk! Inspirerat av Fredrik Paulún.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp oljan i en wokpanna och fräs vitlöken och ingefäran i ca 1 min. Rör ner den strimlade kycklingfilén och stek ca 2 min. Hacka löken i relativt stora strimlor och rör ner. Stek till kycklingen fått fin yta. Rör ner hackad morot/strimlad paprika och minimajsen delad på hälften.
  2. Stek ytterligare någon minut tills allt fått yta. Rör ner haricots vertsen och låt steka i 1 min. Skaka kokosmjölken noga, öppna burken och sedan rör ner. Tillsätt sambal olek och currypasta. Låt koka upp och sedan småkoka.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och servera varmt tillsammans med grytan. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.