Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI våfflor

(1 kommentar)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergoda mättande våfflor med dinkelmjöl och ägg. Jag brukar servera med en med räkröra och en med bär och vispgrädde. På det viset får du både huvud- och efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda dinkelmjöl, salt och bakpulver. Rör ihop med hälften av mjölken och rör till jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken. Vispa ned äggen. Vispa ihop med det smälta smöret. Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande smör innan du gräddar första våfflan. Därefter behöver du inte smörja mer. Häll i 0.5-1 dl smet och bred ut lite. Grädda guldbruna. Om du inte äter dem direkt kan du låta dem svalna på galler för att undvika att de blir mjuka. Servera med räkröra som huvudrätt och med bär, gärna färska, och vispgrädde till efterrätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 30 januari 2013

    Exakt det här receptet brukar jag göra :) Perfekt att hitta det här på mk.se. Jag byter ibland ut en del av mjölet mot fiberhavregryn eller andra flingor, och så tillsätter jag lite jäst, ca 10 g och så smälter jag 100 g smör. Supergoda våfflor! Godast är att äta dem med en klick grädde och jordgubbssylt eller grädde, skivad banan och blåbärssylt. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.