- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Den här giffeln smakade jag på ett ställe som heter Tofvehult ett fik som ligger långt in i skogen utanför Västervik. Köper man den där kallas den för Tofvehultare.
Perfekt till utflykten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda jäst, vatten, salt och socker medan du smälter smöret. Rör i gräddfil, ägg och smör. Slå på mjöl så att degen släpper skålens kanter men fortfarande är smidig. Låt jäsa 30 - 60 min.
- Slå ut på mjölat bakbord,dela degen i 6 delar. Kavla ut degen till rundlar som delas tvärsöver till 4 trekanter. På varje trekant lägger man 1 skiva skinka och 2 ostskivor. Rulla sedan från kanten in mot spetsen till en giffelliknande smörgås.
- Lägg på ett bakplåtspapper. 12 gifflar på varje plåt är lagom. Pensla med uppvispat ägg. Låt jäsa i ytterligare 30 min.
- Grädda i mitten av ugnen alternativt 2 plåtar åt gången i varmluftsugn 8-10 min. Njut dem gärna ljumma.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja, där har jag också ätit (har sommarställe i Västervik) och Tovehultarna är riktigt goda. Ska bli kul att testa detta recept. :)
tack för ett bra recept! Fantastisk utflyktsmat!