Dessa Gifflarna är perfekta för alla åldrar. Använd din egen favoritfyllning. Här har jag nötkräm och vaniljkräm.
Har bytt ut pärlsocker mot hackade hasselnötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lös upp jästen i 1 dl kall mjölk och häll därefter i resten.
Smält smöret och låt det svalna och töm sedan ner.
- Blanda ner socker, salt, kardemumma och rör om.
Häll ner det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Resten sparas till utbakningen.
- Dela degen i antingen 3 eller 4 mindre degar.
Kavla ut så att diametern är cirka 20 cm. dela i 8 bitar (ska bli trianglar). klicka på fyllningen. rulla ihop till giffelformade bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa 30 minuter. Pensla därefter och strö på hackade hasselnötter
- In i ugnen 10-12 minuter.
Publicerat den
10 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska de bara jäsa en gång?