Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gifflar med vit choklad

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Fina gifflar med fyllning av färskost, vit choklad och hallon. Färskosten och hallonen passar perfekt ihop med den vita chokladen och ger fyllningen en frisk och lite syrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Smält den vita chokladen till fyllningen över ett vattenbad och låt svalna. Rör i philadelphiaost och florsocker.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diameter. Skär varje rundel i 8 snibbar.
  4. Lägg en klick fyllning där snibben är som bredast. Lägg på 2-3 hallon och rulla ihop från den breda sidan. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda dem i 8-10 minuter.
  7. Smält den vita chokladen över vattenbad. Rör i rapsoljan och ringla chokladen över gifflarna. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.