Fina gifflar med fyllning av färskost, vit choklad och hallon. Färskosten och hallonen passar perfekt ihop med den vita chokladen och ger fyllningen en frisk och lite syrlig smak.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Smält den vita chokladen till fyllningen över ett vattenbad och låt svalna. Rör i philadelphiaost och florsocker.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diameter. Skär varje rundel i 8 snibbar.
- Lägg en klick fyllning där snibben är som bredast. Lägg på 2-3 hallon och rulla ihop från den breda sidan. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda dem i 8-10 minuter.
- Smält den vita chokladen över vattenbad. Rör i rapsoljan och ringla chokladen över gifflarna. Sikta över florsocker.
Publicerat den
8 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar