Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gigis köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En jättegod köttfärspaj med smak av syltlök och persilja. Passar jättebra till middag för 4-5 personer eller som vickningsrätt ca 10 personer. Det tar en stund att laga pajen men när den står på bordet är alla lyckliga. Och dagen efter är resterna fantastiska att värma i microvågsugnen. Osttäcket är fantastiskt och kan användas för sig som ostpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Hacka smöret i småbitar. Blanda med mjöl och kör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vattnet och stoppa direkt när det går ihop till en deg. Lägg undan degen i kylen.
  2. Fyllning 1 - Köttfärssås: Fräs löken i smöret. Blanda i svampen. Tillsätt färsen klickvis och låt det bryna tills den tagit färg. Rör ner syltlök, persilja, krossad vitlök, ketchup och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fyllning 2 - Osttäcke: Vispa grädden gräddfilstjock och rör ner äggulora. Strö över mjöl och vispa in i gräddblandningen. Vänd ner den rivna osten och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Tillsätt ev. konjak.
  4. Kavla eller tryck ut pajdegen till ett tunt skal som väl täcker en eldfast form (behöver ej smörjas), gärna med löstagbar kant. Picka bottnen och förgrädda mitt i ugnen i 200 grader i drygt 10 min tills botten känns torr och har lite färg.
  5. Fyll i med köttfärsen och bred osttäcket över. Grädda i ca 25 min tills täcket känns fast och inte är alltför rinnande i mitten, ytan ska vara brun, inte bränd.
  6. Låt gärna vila en stund innan servering. Servera en stor grönsallad till - jättegott!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gillrix 5 april 2009

    Toppengod !!!! Gillrix

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.